Annegret Friedrichsen

Biografi

Jeg blev født i det flersprogede grænseland i Sydslesvig, hvor jeg voksede op i en landsby uden for Flensborg. Lige fra barnsben af har jeg været fascineret af eventyr og fortællinger, og dette vakte en blivende glæde ved at læse og skrive. Jeg gik i det danske mindretals skoler, og efter studentereksamen fra Duborg-Skolen i Flensborg flyttede jeg til København.

Min forkærlighed for litteratur mundede ud i litteraturstudier ved Københavns Universitet, som jeg afsluttede med en magistergrad i litteraturvidenskab. I 1992 blev jeg ansat på Danmarks Lærerhøjskole i København. Jeg skrev en ph.d.-afhandling om poesi i sprogundervisningen og underviste og forskede i litteratur og litteraturpædagogik i en årrække. I disse år har jeg skrevet litterære artikler og formidlet litteratur i radioudsendelser, anmeldelser og bøger til undervisningsbrug. Fra 1999-2002 var jeg ekstern lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet, og siden 2002 har jeg været ansat som forskningsbibliotekar i litteratur og sprog på Danmarks Pædagogiske Bibliotek på DPU. Biblioteket er i dag en del af Aarhus University Library og hedder i dag AU Library Arts Emdrup, som fra 2018 er en del af Det Kgl. Bibliotek. Her har jeg udgivet artikler i tidsskrifter og redigeret og bidraget til litterære antologier.

 

Sideløbende har jeg i min fritid skrevet skønlitteratur på tysk og dansk. I 1990 udkom min digtsamling Atemrisse efterfulgt af digte i antologier. I 2017 udkom min anden digtsamling Meer im Ohr.

I 1996 blev jeg mor, og jeg nød at læse børnebøger højt for min søn. Genopdagelsen af børnelitteraturens rigdom genvakte min gamle lyst til at skrive eventyr og fortællinger.
I årene fra 2005 til 2009 har jeg bl.a. udgivet børnebøgerne Trolden Trøst, Alfrida og Alfekatten og Maya, jeg Maya i samarbejde med talentfulde illustratorer. Alle tre bøger er egnede til højtlæsning for børn fra ca. 5-6 år.
I 2012 udkom min prosadebut for voksne, Porcelænskvinden, som er en psykologisk spøgelsesfortælling.

Se eventuelt portræt på Litteratursiden.dk

Foto: Hans Jørgen Friedrichsen