Annegret Friedrichsen

Anmeldelser af Engleskrift

Uddrag/citater fra anmeldelser af Engleskrift

"Det er gode blandede bolsjer, der giver englene liv i denne bog (...) særdeles høj kvalitet for den nysgerrige læser, der vil vide mere om engle i litteraturen."
Annette Molin Schmidt, Folkekirken i København, september 2007.

"...Havde man reduceret engle til julepynt for sit indre øje, så får man udvidet sit englebegreb og sin horisont betragteligt ved læsningen af de ti gode artikler. Det er simpelthen fornøjelig og elementært spændende læsning."
Marianne Frank Larsen, Præsteforeningens Blad, maj 2007.

"... Det er tekster på et højt fagligt niveau, som tilsammen vil udgøre en eftertragtet mandelgave på bordet blandt de videbegærlige læsere."
Martin Krogh Andersen, Berlingske Tidende, Magasin, 16. december 2006.

"Engleskrift: Hvordan ser engle ud? Det er et svært spørgsmål. Men hvordan de ser ud i litteraturen, det giver et nyt samleværk en masse svar på..."
Bogglimt ved Sven Skriver, Ekstra-Bladet, 14. januar 2006.

"... på mange måder en glimrende gennemgang af engle i i litteraturen (...) Og blandt andet artiklen om Pia Tafdrup og Pia Juul giver et udmærket kvindevinklet billede af englen, som det sår, man skriver igennem, eller som det billede, man fryser fast i."
Liselotte Wiemer, Weekendavisen, nr. 52, 29. december 2006

"...Bogen "Engleskrift" er en alsidig og grundig antologi, der handler om engles betydning i skønlitteraturen - som motiv, metafor og symbol..."
Hans Chr. Davidsen, Flensborg Avis, 25. november 2006

"… Det er en nyttig bog om et aktuelt emne, som behandles afvekslende med disse forskellige synsvinkler. Alle forfatterne er akademikere, og bogen er fagligt velfunderet uden at kræve særlige forudsætninger for tilegnelsen..."
Lektørudtalelse, DBC, ved lektør Torben Wendelboe