Annegret Friedrichsen

Maya, jeg Maya

Maya, jeg Maya - Breve fra en kat.

Tekst: Annegret Friedrichsen. Forside og illustrationer i bogen: Heidi Vandal.

Forlaget Turbine, 2009. Findes stadig som e-bog, udgivet af Turbine i 2014  (i 2. udgave). Den trykte bog er udsolgt fra forlaget.

" ... varm, rørende og overbevisende historie, der kan anbefales til alle over fem år, der kan lide katte." (Inger Nørgaard, DBC)

" ... Herlig bog for katte- og sprogelskere!" (Bent Rasmussen, EMU)

Se flere anmeldelser.

Fra bogens bagside:

Den fremmelige kat, Maya, bor sammen med pigen Anna, og her har hun det godt. Men en dag forvilder Maya sig gennem et hul i hegnet, og det bliver starten på et eventyr. I kolonihaven på den ande side af hegnet møder Maya drengen Emil, Blomster-Johan, Kattekvinden og hendes døtre, en skrækkelig foged og forfatteren Morten. Men Maya har ikke glemt sin Anna, og derfor begynder hun at skrive breve hjem om alt det, hun oplever ...

Mange børn (og voksne) har prøvet at fælde en tåre, når en elsket kat har besluttet sig for at flytte hjemmefra. I Maya, jeg Maya fortæller den charmerende og opfindsomme Maya om livet på egne - fire - ben. Den morsomme og rørende historie er fortalt i tretten fortløbende breve, og bogen egner sig både til højtlæsning for børn fra omkring seks år og til selvlæsning for større børn.

Maya, jeg Maya er Annegret Friedrichsens tredje børnebog - denne gang med finurlige illustrationer af billedmager Heidi Vandal.