Biografi

Jeg er en tosproget dansk-sydslesvigsk forfatter, som bor og arbejder i København og har udgivet faglitteratur, børne­bøger, to digt­samlinger og en kortroman for voksne.

Jeg er født og opvokset i grænselandet i Sydslesvig, Nordtyskland, og har lige fra barnsben været en læsehest med forkærlighed for det skrevne ord. Jeg voksede op med to sprog og kulturer, gik i det danske mindretals skole, og flyttede efter studentereksamen fra Duborg-Skolen i Flensborg til København.

Min kærlighed til litteraturen førte til litteraturstudier ved Københavns Universitet, som jeg afsluttede med en magistergrad i litteraturvidenskab. Derefter blev jeg ansat på Danmarks Lærerhøjskole i København, hvor jeg skrev en ph.d.-afhandling om poesi i sprogundervisningen og var adjunkt i tysk litteratur og litteraturpædagogik. I et par år var jeg ekstern lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet og forlagsredaktør. Siden 2002 har jeg arbejdet som forskningsbibliotekar med hovedområderne litteratur og sprog på Aarhus University Library, Emdrup i København (det tidligere Danmarks Pædagogiske Bibliotek), som i 2018 blev en del af Det Kongelige Bibliotek og er universitetsbibliotek for DPU. Igennem årene har jeg blandt andet skrevet artikler, anmeldelser, radioprogrammer og redigeret og bidraget til litterære antologier.

Sideløbende har jeg i min fritid skrevet skønlitteratur på dansk og tysk og også lejlighedsvis oversat skønlitteratur fra tysk til det dansk – og omvendt. I 1990 udkom min digtsamling »Atemrisse« efterfulgt af digte i antologier igennem en årrække. I 2017 udkom min anden digtsamling »Meer im Ohr«.

Jeg nød at læse børnebøger højt for min søn, da han var lille. Genopdagelsen af børnelitteraturens rigdom genvakte min barndoms lyst til at skrive eventyr og fortællinger. I årene fra 2005 til 2009 har jeg udgivet mine tre børnebøger »Trolden Trøst«, »Alfrida og Alfekatten« og »Maya, jeg Maya« i samarbejde med talentfulde illustratorer. Alle tre bøger er egnede til højtlæsning for børn fra ca. 5-6 år.

I 2012 udkom min prosadebut for voksne, »Porcelænskvinden«, som er en psykologisk spøgelsesfortælling. Anden udgave af »Porcelænskvinden« (med efterskrift ved Johan de Mylius) er udkommet i foråret 2020, og min egen tyske oversættelse af bogen, »Die Porzellanfrau«, er udkommet i december 2019 i Tyskland.

Foto: Rune Hansen, 2018
Foto: Rune Hansen, 2018