Biografi

Jeg bor i København med min familie og har i årenes løb skrevet og udgivet både faglitterære artikler og antologier, børne­bøger og skønlitteratur.

Jeg er født i første halvdel af 1960'erne i Sydslesvig, Nordtyskland. Der gik jeg i det danske mindretals skole, og har lige fra barnsben af været en læsehest med forkærlighed for det skrevne ord. Efter studentereksamen fra det danske privatgymnasium Duborg-Skolen i Flensborg og efter et forårsophold på Vestjyllands Højskole flyttede jeg til Frederiksberg for at læse litteraturvidenskab.

Mit studium i sammenlignende litteratur ved Københavns Universitet afsluttede jeg med en magistergrad i litteratur­videnskab. Derefter blev jeg ansat på Danmarks Lærerhøjskole i København, hvor jeg skrev en ph.d.-afhandling om poesi i sprogundervisningen og var adjunkt i tysk litteratur og litteratur­pædagogik. I et par år var jeg ekstern lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet og forlags­redaktør. Siden 2002 har jeg arbejdet som forskningsbibliotekar med hovedområderne litteratur og sprog på Aarhus University Library, Emdrup i København (det tidligere Danmarks Pædagogiske Bibliotek), som i 2018 blev en del af Det Kongelige Bibliotek og er universitets­bibliotek for DPU. Igennem årene har jeg blandt andet skrevet artikler, anmeldelser, radio­programmer og redigeret og bidraget til litterære antologier.

Sideløbende har jeg i min fritid skrevet skøn­litteratur på dansk og tysk og også lejlighedsvis oversat skøn­­­litteratur fra tysk til det dansk – og omvendt. I 1990 udkom min digtsamling »Atemrisse« efterfulgt af digte i antologier igennem en årrække. I 2017 udkom min anden digtsamling »Meer im Ohr«.

Jeg nød at læse børnebøger højt for min søn, da han var lille. Genopdagelsen af børnelitteraturens rigdom genvakte min barndoms lyst til at skrive eventyr og fortællinger. I årene fra 2005 til 2009 har jeg udgivet mine tre børnebøger »Trolden Trøst«, »Alfrida og Alfekatten« og »Maya, jeg Maya« i samarbejde med talentfulde illustratorer. Alle tre bøger er egnede til højtlæsning for børn fra ca. 5-6 år.

I 2012 udkom min prosadebut for voksne, »Porcelænskvinden«, som er en psykologisk spøgelsesfortælling. Anden udgave af »Porcelænskvinden« (med efterskrift ved Johan de Mylius) er udkommet i foråret 2020, og min egen tyske oversættelse af bogen, »Die Porzellanfrau«, er udkommet i december 2019 i Tyskland.

I de senere år har jeg i min fritid især været optaget af at skrive min nye roman »Astrids somre«, som udkom i 2022 og er blevet godt modtaget.

Foto: Rune Hansen, 2018
Foto: Rune Hansen, 2018